Składniki: - forma: 36x21 cm - 150 g borówek amerykańskich - 1 litr mleka - herbatniki kakaowe- ok. 300 g - 2 galaretki szafirowe - 9 łyżek stołowych kaszy manny - 3 łyżki stołowe cukru Masa śmietankowa: - 400 ml śmietanki 36% - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki stołowe żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku 1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć herbatnikami kakaowymi. 2. 3. Do gotowej kaszy manny dodać dwie galaretki szafirowe i wymieszać całość do uzyskania jednolitej masy. 3. Do gotowej kaszy manny dodać dwie galaretki szafirowe i wymieszać całość do uzyskania jednolitej masy. W garnku zagotować 1 litr mleka, dodać kaszę mannę i mieszać ok. 3 minut na włączonym palniku. 5. Całość (jeszcze ciepłą) rozprowadzić w formie i pozostawić do ostygnięcia (ok 30-40 minut). 5. Całość (jeszcze ciepłą) rozprowadzić w formie i pozostawić do ostygnięcia (ok 30-40 minut).