Sernik z crème brûlée i malinami

Łukasz
Ciasta
29.07.2019 19:37
Sernik z crème brûlée i malinami

Sernik z crème brûlée i malinami Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 2 zagłosowano ) SKŁADNIKI Kruchy spód: 100 g mąki pszennej 65 g zimnego masła 20 g cukru pudru 1 żółtko 15 ml pełnotłustego mleka duża szczypta soli morskiej Sernik: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président ¾ szklanki cukru trzcinowego 4 białka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g malin Crème brûlée: 250 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 4 łyżki cukru + 2 łyżki na wierzch 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego* Sernik z crème brûlée postanowiłem upiec w kąpieli wodnej, dzięki czemu jest gładki, aksamitny i wprost rozpływa się w ustach. Upieczony sernik wyjmij z kąpieli wodnej i wylej na wierzch przygotowany crème brûlée. Ze względu na to, że żółtka potrzebujemy do crème brûlée, do samego sernika dodałem tylko białka (przy okazji sprytnie trzymamy się zasady no waste). Dlatego Panie i Panowie, przed Wami przepis na rozpustny sernik z crème brûlée i malinami! Ta zacna idea chodziła już za mną od dawna, a sezon na maliny sprawił, że to idealna okazja na takie ciacho. Żółtka utrzyj z 4 łyżkami cukru na kogel-mogel za pomocą miksera lub trzepaczki. Kto śledzi mojego bloga od dłuższego czasu, ten wie, że mam przede wszystkim słabość do dwóch rzeczy: serniczków i francuskich deserów, a w zasadzie głównie do jednego konkretnego — crème brûlée. Sernik Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président zmiksuj z cukrem trzcinowym, ekstraktem waniliowym, mąką ziemniaczaną oraz białkami. Formę z sernikiem umieść w drugiej większej formie lub naczyniu żaroodpornym, wlej wrzącą wodę i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Przygotowałem go na bazie kremowego Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président, który nie wymaga mielenia, a składniki można połączyć ze sobą choćby i trzepaczką. Crème brûlée Śmietanę kremówkę zagotuj w rondelku i odstaw na moment. Temperaturę w piekarniku zmniejsz do 120ºC i wstaw ciasto z powrotem (już bez kąpieli wodnej). Krem odstaw na kwadrans, aby pozbyć się nadmiaru powietrza (możesz go również przecedzić przez sitko). Piecz przez godzinę (sernik na środku może nadal wydawać się zbyt płyny). Na kruchy spód wylej przygotowaną masę serową i umieść w niej maliny. Dodatkowo: maliny do dekoracji PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Mąkę wsyp do miski i wymieszaj z solą oraz cukrem pudrem. Formę z upieczonym i wystudzonym spodem owiń dokładnie folią aluminiową tak, aby zabezpieczyć spód oraz boki przed wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2019/07/sernik-z-creme-brulee-i-malinami.html