Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

Karol
Ciasta
03.05.2019 16:55
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto drożdżowe - 500 g mąki pszennej - 2 jajka - 100 g cukru - 40 g drożdży - 1 opakowanie cukru waniliowego - 250 ml mleka - 2/3 kostki masła - 1 szczypta soli Kruszonka - 100 g mąki - 50 g cukru - 1/3 kostki masła - Gdy ciasto już w formie urosło tak że wypełniało 3/4 wysokości, Ułożyłem na wierzchu jabłka i na całość równomiernie wysypałem kruszonkę. Dodatkowo - 3 jabłka - 1/3 łyżeczki cynamonu - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej - 1 garść rodzynek (opcjonalnie) Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. - W tym czasie obrałem i pokroiłem na kawałki jabłka, oraz zrobiłem kruszonkę łącząc zwyczajnie wszystkie składniki i wyrabiając palcami aż powstały grudki. Wkruszyłem do niego drożdże, dodałem 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru. Przykryłem ściereczką i zostawiłem na 20 min. w cieple do wyrośnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ciasto-drozdzowe-z-jablkami-i-kruszonka/