Sos mangomajo: 100 g wegańskiego majonezu, np. sojowy z tego przepisu 100 g pulpy lub purée z mango kilka kropli sosu Tabasco lub szczypta ostrej papryki garść świeżej kolendry PRZYGOTOWANIE Sos mangomajo Pulpę lub purée odsącz na sitku z nadmiaru wody. Chrupiące kotleciki z ciecierzcy z moim autorskim sosem mangomajo na bazie mango i wegańskiego majonezu z kolendrą, podane ze świeżą bułeczką, sałatą, ogórkiem i czerwoną cebulką. SKŁADNIKI Burgery: 4 ulubione bułki do burgerów 4 duże falafele z tego przepisu 1 dojrzałe mango 1 czerwona cebula 1 zielony ogórek garść ulubiony sałat (rukola, roszponka, endywia i radicchio sprawdzą się znakomicie) Jeśli kiedyś w końcu otworzę swoją restaurację, to z pewnością pojawią się on w menu, ale żeby nie kazać Wam tyle czekać, publikuję przepis już dzisiaj. Ten falafel burger z mango to jeden z moich najbardziej sztosowych burgerów ostatnich czasów! Jeśli falafele były usmażone już wcześniej można odgrzać je na niedużej ilości oleju - będą najbardziej chrupiące, patelni grillowej lub na suchej patelni. Do dzieła! 🙂 Falafel burger z mango Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) 😉 Czekam na Wasze opinie i liczę, że falafel burger z mango posmakuje Wam równie mocno! Ostatnio nasmażyłem ich tyle, że już nie wiedziałem, z czym je jeść.