Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone

Anna
Obiad
29.07.2019 21:02
Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone

Naleśniki na słodko najchętniej podaję ze świeżymi owocami (oczywiście kiedy jest na nie sezon) lub opcjonalnie z owocami mrożonymi (w okresie letnim często je mrożę). Opis Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone: Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone – proste danie na słodko, które uwielbiają wszyscy. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej szczypta soli masło i olej do smażenia ½ szklanki cukru Garść malin 100 g serka mascarpone Przygotowuję je wtedy z samymi owocami lub też z dodatkiem twarogu czy serka mascarpone. Występują w formie na słodko oraz na słono. Gotowe naleśniki układamy na talerzu i przed podaniem polewamy z góry sosem malinowym. Do oddzielnej miski dodajemy serek mascarpone i następnie dodajemy do tego przekrojone na pół maliny. Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju (nie za dużo) i smażymy cienkie naleśniki. Słodkie naleśniki możemy podawać na obiad, kolację, podwieczorek czy nawet jako deser.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/nalesniki-z-malinami-i-serkiem-mascarpone/