Krokiety z mięsem to nic innego jak ciasto naleśnikowe z różnymi dodatkami, np. z kapustą i grzybami, z grzybami, z brokułami czy innymi warzywami oraz z mięsem. Sól olej Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g pieczarek 1 cebula 1 jajko Składniki na panierkę: Bułka tarta Następnie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki na złoty kolor z każdej strony. Zawinięte “naleśniki przed samym podaniem, obtoczone w bułce tartej smażymy z obu stron na patelni (nadaje to im chrupkości). Opis Krokiety z mięsem: Krokiety z mięsem – pyszne i treściwe naleśniki. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne czy przepisy na przystawki. Uwielbiam je przygotowywać jako dodatek do pysznego i doprawionego czerwonego barszczu, wtedy krokiety z mięsem są idealnym dopełnieniem dania. Składniki na naleśniki: 250 g mąki pszennej 1 jajko 500 ml mleka Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulkę, aż się zarumieni oraz pieczarki. Po jakimś czasie dodajemy do tego wcześniej przygotowaną mieszankę z cebuli i całość mieszamy. Po tym czasie cebulę z grzybami przekładamy do oddzielnego naczynia i odstawiamy.