Składniki: 1 l bulionu warzywnego 3 szklanki świeżego lub mrożonego groszku 2 łyżki masła 1 cebula ½ szklanki śmietany kremówki (najlepiej 36%, lub serek mascarpone) sól, pieprz pęczek świeżej mięty Opis krem z groszku z miętą: Krem z groszku z miętą to aksamitna, gęsta oraz zdrowa zupa. Do wykonania zupy najlepiej użyć mrożonego groszku, jednak w sezonie letnim możemy użyć świeżego. Do kremu dodajemy również łyżkę gęstej śmietany, która sprawi, że krem stanie się jeszcze bardziej kremowy. Ja już groszek zmięknie wszystko razem blendujemy na jednolitą masę. Dla fanów zup i kremów polecamy nasze inne przepisy na zupy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://foodmagazine.pl/zupa-krem-z-groszku-z-mieta/