Liczba porcji: 2 Składniki: 150 g malin mrożonych lub świeżych 160 g jogurtu kokosowego bez cukru 3 łyżeczki musu kokosowego i/lub 2 łyżeczki erytrolu/ksylitolu 4 łyżeczki wiórków kokosowych skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka posiekanej świeżej mięty i opcjonalnie werbeny cytrynowej (lippy) 2 łyżki migdałów 2 łyżeczki surowego kakao (opcjonalnie) mięta do ozdoby Przygotowanie: 100 g malin podgrzewamy, aż się rozpadną i wykładamy na dno pucharków, odstawiamy do ostygnięcia. W sumie w zimowym też, tylko w wersji mrożonej 😉 Uwielbiam łączyć je z kokosem, z którym po prostu doskonale sie komponują. Dodatkowo deser jest zdrowy i w wersji fit – jak zwykle nie zawiera cukru – ja swój posłodziłam samym musem kokosowym, ale ja naprawde nie potrzebuję dużo słodzenia. Przepis na ten deser przygotowałam do letniego numeru Magazynu Kocioł, w którym znajdziecie mnóstwo innych inspiracji na maliny. Jeżeli Wam się nie uda to możecie użyć śmietanki kokosowej, a w wersji niewegańskiej – zwykłego jogurtu. Magazyn jest do pobrania całkiem za darmo, więc bardzo polecam! Wegański deser kokosowy z malinami Jogurt mieszamy z musem i wiórkami kokosowymi, skórką z cytryny, miętą i lippą. Przygotowałam dla was prosty i szybki wegański deser kokosowy z malinami.