Gnocchi ziemniaczane

Anna
Obiad
11.01.2018 20:30
Gnocchi ziemniaczane

Składniki: 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach Istnieje bardzo dużo regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera czy mąki gryczanej. Gnocchi można pozostawić w takim kształcie lub zrobić na ich powierzchni wgłębienia widelcem – odciskając go wklęsłą stroną. Najlepiej podawać je jako dodatek do dań z ulubionym sosem lub pesto. Możemy je podawać z rozmaitymi sosami, pesto, warzywami lub serami. Są bardzo sytym daniem a do gnocchi polecamy nasze przepisy na dania z grilla. Jeżeli nie mamy takiej praski, możemy je zmielić w maszynce do mięsa. Odsmażam je zawsze na mieszance oliwy z oliwek i masła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/1466-2/