Przepis ten lubię często zmieniać, szukając ideału i tym razem klopsiki przygotowałem z kaszy jaglanej z dodatkiem soczewicy (świetnego źródła białka) oraz różnych warzyw, dzięki czemu są one naprawdę odżywcze. Spaghetti z klopsikami to jedno z moich ulubionych dań, którym w prosty i pyszny sposób można wykarmić całą rodzinę lub kilkoro znajomych. Swoje spaghetti z klopsikami przygotowałem w wersji bezglutenowej z makaronem kukurydzianym, ale Wy możecie sięgnąć po swój ulubiony. Klopsiki już od lat przygotowuję tylko w roślinnej wersji, czym zaskoczyłem już niejednego mięsożercę, który deklarował, że kuchnia wegetariańska nie jest dla niego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.food2.pl/2019/01/Spaghetti-z-Warzywnymi-Klopsikami.html