Następnie ścieramy pierwszą część ciasto na tarce o grubych oczkach na wysmarowaną tłuszczem foremkę (u mnie kwadratowa 24 x 24 cm), lekko dociskamy palcami. Ciasto pieczemy w temp. 170°C (bez termoobiegu) około 60 – 70 minut, pod koniec (ok. 55 min) pieczenia zmniejszamy temp. do 130 stopni.. Pozostałą część kruchego ciasta wyjmujemy z zamrażalnika i na ścieramy na tarce, którymi stopniowo posypujemy wierzch sernika. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, ręcznie zagniatamy kruche ciasto i dzielimy je od razu na dwie kulki. W tym czasie w misie miksera dodajemy miękkie masło oraz cukier. Wkładamy na minimum 1 godzinę do zamrażalnika lub lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://poprostupycha.com.pl/przepis/sernik-krolewski-z-wiorkami-kokosowymi/