Kuchnia PRL

Jolanta
Obiad
25.07.2019 12:08
Kuchnia PRL

Wszystkie przedstawione poniżej potrawy jadłam w barze mlecznym, stołówce szkolnej, w stołówce zakładowej, oraz w rodzinnym domu, wiele z nich jadam też obecnie, gdyż są stałym elementem polskiej kuchni. Potrawy z PRL: W moim rodzinnym domu samemu robiliśmy też kiełbasy, wędliny, smalec, przetwory i sery, więc poniżej znajdziecie też sporo naszych przepisów na wszelakie wyroby domowe. Mięsa, pasztety, wędliny i inne mięsne wyroby domowe: karkówka surowa suszona Mielonka drobiowa ze słoika ogonówka dojrzewająca Pieczeń rzymska z prażoną cebulką schab gotowany pikantny domowa szynka suszona i gotowana Nabiał: Pieczywo: bagietki pszenne rustykalne bagietki pszenno-żytnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/kuchnia-prl/