Składniki: 200 g kaszy gryczanej (1 szkl.) 300 g twarogu półtłustego (klinek) 200 g ugotowanych ziemniaków 5 młodych cebulek dymek ze szczypiorkiem (po posiekaniu około 2/3 szkl.) 2 jajka ½ szkl. Ostudzoną kaszę wymieszaj w misce (lub w garnku, w której gotowała się bez woreczka) z twarogiem. Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem i ziemniakami to genialny sposób na obiad bez mięsa. Z tak przygotowanej masy formuj kotleciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto-brązowy kolor. Same w sobie są super – czy to ciepłe, czy zimne, a z sosem czosnkowym lub sosem tatarskim to już obłędne! Akurat jeśli chodzi o jogurt naturalny, jedzą go ze wszystkim 😀 a kaszą czy makaronem to aż piszczą, żeby zjeść (dla mnie bomba, jak nie mam czasu to jednak głodne nie chodzą 😀 ). Przygotowałam na kolację z użyciem ziemniaków, które zostały z obiadu. Porcja wyszła spora, więc na drugi dzień miałam też obiad do pracy (też zabrałam z sosem).