Z maszynką: ( u mnie: PROFICOOK PC-ICM 1140) Schłodzone mleko z Milky Way miksujemy za pomocą miksera z zimną śmietanką oraz zimnym serkiem mascarpone, do połączenia składników. Przygotowanie takich domowych lodów jest czasochłonne, bo zacząć należy już dzień wcześniej i trzeba też uzbroić się w cierpliwość na czas schładzania lodów. Lody można przygotować zarówno bez użycia maszynki, jak i z maszynką do lodów, dlatego podałam przepisy na oba warianty. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim batony milky way, które wcześniej kroimy na małe kawałki. Schłodzone mleko z Milky Way miksujemy za pomocą miksera z zimnym serkiem mascarpone. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Śmietankę kremówkę prosto z lodówki ubijamy mikserem na sztywną masę. Dzięki połączeniu mleka, śmietanki kremówki i serka mascarpone lody wychodzą delikatne i kremowe w smaku.