Lekki pastelowy torcik

Ewa
Ciasta
20.07.2019 8:48
Lekki pastelowy torcik

Dodatkowo: - 6 białek - szczypta soli - 3 łyżeczki cukru pudru - 1 galaretka o smaku kiwi - 1 galaretka o smaku owoców leśnych - 1 galaretka o smaku pomarańczowym - 2 galaretki o smaku malinowym Białka ubijamy na sztywno. Pozostałe galaretki (każdą osobno) rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody (najlepiej w kilkunastominutowych odstępach). Jeśli lubicie ptasie mleczko, będziecie zachwyceni:) Moje dziecko również oszalało na jego punkcie i od razu prosiło, bym zrobiła je kiedyś kolejny raz;) Biszkopt: - 3 jajka - 1/2 szkl. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Ciasto przelewamy do tortownicy (śr. 24-26 cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Dwa białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Galaretkę malinową utrzymywałam w temp. pokojowej, by nie stężała mi zbyt szybko. Lekki pastelowy torcik Robiłam już różnego rodzaju piankowe torciki – z mlekiem skondensowanym, ze śmietaną. Do masy przesiewamy mąkę ze szczyptą proszku do pieczenia, delikatnie łączymy całość za pomocą szpatułki. Muszę jednak powiedzieć, że ten na białkach smakuje mi chyba najbardziej. mąki - szczypta proszku do pieczenia - 1 łyżka oleju Pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę cukru pudru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/07/20/lekki-pastelowy-torcik/