– Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem – Schab faszerowany podgrzybkami – Schab pieczony w niskiej temperaturze – Schab faszerowany cukinią – Schab pieczony faszerowany warzywami – sałatka z panierowanym schabem – Przepis na schab w galarecie – Schab w sosie śmietanowym – Gulasz ze schabu wieprzowego – Schab faszerowany jajecznicą – Najlepszy schab z grilla – Schab z żurawiną gotowany I wiele innych Kilka lat temu znalazłam przepis na sznycle po czesku na stronie kamis.pl, przepis jednak zmodyfikowałam po swojemu, pominęłam musztardę, zamieniłam pieprz ziołowy na paprykę, a przede wszystkim zamiast karkówki wykorzystuję do tego dania schab, który bardzo szybko się przygotowuje. Składniki dla 3- 4 osób, my liczymy po 2 plastry na głowę, ale można tymi kotletami ze schabu nakarmić też 6 osób: 6 plastrów schabu wieprzowego 1 cebula 4 plastry wędzonego boczku ½ żółtej i czerwonej papryki 1 łyżeczka siekanej pietruszki 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka czerwonej papryki (może być słodka lub ostra) sól i pieprz do smaku olej do smażenia Zamiast tradycyjnego schabowego mogę Wam polecić więcej smakowitych przepisów na wykorzystanie schabu wieprzowego: – Stripsy ze schabu – Szaszłyki ze schabu – Schab w sosie ziołowym. Plastry schabu smażymy na tej samej patelni dolewając odrobinę oleju, smażymy na małym ogniu z każdej strony przez 3-4 minuty, na złoty kolor. Schab zwykle ląduje na naszych stołach w postaci kotletów schabowych w panierce, ale da się z niego przygotować również inne smakowite pyszności. – Schab ze śliwką – Schab pieczony z grzybami. Boczek, cebulę i oba kolory papryki kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju, na koniec dodajemy natkę pietruszki i mieszamy. Plastry usmażonych kotletów układamy na talerzu, na każdy plaster nakładamy usmażony boczek z papryką i cebulą.