Składniki: około 600 g filetów z dorsza (np. mrożone) 1 puszka krojonych pomidorów 150 g mozzarelli (startej na dużych oczkach tarki) 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżeczki suszonego oregano sok z 1/3 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, cukier Dodajemy sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, paprykę w proszku, sól i pieprz. W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy a następnie podsmażamy na niej poszatkowany czosnek oraz oregano. Po tym czasie wyjmujemy blachę, posypujemy rybę mozzarellą oraz suszonym oregano i zapiekamy przez kolejne 5-10 minut. Po dwóch trzech minutach dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku szczyptą cukru, solą i pieprzem.