(Jeśli masa będzie zbyt rzadka i nie da się uformować kotlecika podsypać odrobinę mąki.) Z gotowej masy uformować średniej wielkości kotleciki a następnie obtoczyć w bułce tartej. (Jeśli masa będzie zbyt rzadka i nie da się uformować kotlecika podsypać odrobinę mąki.) Z gotowej masy uformować średniej wielkości kotleciki a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać posiekany koperek oraz pietruszkę. mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać posiekany koperek oraz pietruszkę. Kalafior podzielić na większe różyczki gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Składniki: - Kalafior ok. 1 kg - Czosnek ząbek - Mąka ziemniaczana kopiasta łyżka ( można zastąpić bułką tartą)