Pieczone tofu z suszonymi figami, które jest nie tylko łatwe do przygotowania, ale i absolutnie pyszne! Pieczone tofu z figami w cieście 2 porcje (1 ma ok. 600 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+20 minut pieczenia) koszt: ok. 3,80 zł za porcję Składniki: 1 kostka wędzonego tofu 140 g mąki pszennej szczypta soli 55 ml ciepłego mleka roślinnego 20 g oleju parę suszonych fig 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżki jogurtu kokosowego 2 jabłka do podania Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą i mlekiem. Baked tofu with figs in crust 2 servings (1 has 600 kcal) time of preparation: 15 minutes (+20 minutes of baking) Ingredients: 1 cube of smoked tofu 140 g of wheat flour pinch of salt 55 ml of warm plantbased milk 20 g of oil few dried figs 1 tablespoon of maple syrup 2 tablespoons of coconut yogurt 2 apples for serving Instructions: Mix the flour with salt and milk. Na każdą część wykładamy pół kostki tofu (można je zmiażdżyć wcześniej na delikatniejszą masę). Jeśli nie, to oto moja mała sugestia do Waszego menu, która z pewnością zrobi wrażenie na każdym kogo poczęstujecie! Zawijamy ciasto i pieczemy w 190 stopniach ok. 20 minut (do zarumienienia). Put half of a cube of tofu (you can chop it earlier into a softer mass) on each roll out dough.