Przepis na odchudzającą Sassy water Składniki: 2 litry wody, czyli 8 szklanek wody niegazowanej 1 średni ogórek 1 cytryna kilkanaście świeżych listków mięty 1 łyżeczka mielonej mięty (opcjonalnie) 1 łyżeczka świeżego, startego korzenia imbiru lub 2 cm korzeń pokrojony w cienkie plasterki Nie wiem czemu ta kuracja napojem sassy water według autorki powinna trwać tylko 4 tygodnie: pijemy tydzień, następnie robimy dzień przerwy i znów pijemy Sassy water przez kolejne 2 dni. Napój ten jest bardzo smaczny, doskonale nawadnia nasze komórki, gasi pragnienie, przyspiesza przemianę materii, pomaga w problemach trawiennych, oczyszcza organizm z toksyn, podnosi poziom energii, wzmacnia odporność i wspomaga odchudzanie. Sassy water to napój odchudzający na płaski brzuch, pisałam o tej wodzie dawno temu w poście o lemoniadzie ogórkowej. Warto jednak pamiętać, aby picie Sassy water łączyć ze zdrową dietą, jeść dużo warzyw i owoców, oraz gotowane lub grillowane mięso, wtedy rezultaty będą szybko widoczne. Ja aby podkręcić mój metabolizm pijam ciepłą wodę z cytryną, miętą i pieprzem cayenne, lub wodę z dodatkiem octu jabłkowego. Ja tym razem imbir pokroiłam w cieniutkie plasterki, gdyż lubię jak ten napój jest klarowny. Woda ta podkręca metabolizm, redukuje nadmierny apetyt i pomaga uzyskać płaski brzuch, dzięki redukcji tłuszczu wokół brzucha. Zawartość naczynia można uzupełnić ponownie wodą, taka ilość płynu powinna nam starczyć na dwa dni kuracji. Picie Sassy Water jest zalecanym przez nią napojem podczas diety opisanej we jej książce. Zalewamy wszystkie składniki wodą mineralną niegazowaną, zakręcamy i wstawiamy napój do lodówki, najlepiej na całą noc. Ogórka i cytrynę myjemy, osuszamy i wraz ze skórą kroimy w plasterki i wrzucamy do szklanego naczynia najlepiej zakręcanego. Napój ten nie ma żadnych niezdrowych składników, więc według mnie żadna przerwa nam nie jest potrzebna.