Knedle z mięsem. Kluski z mięsem.

Jolanta
Dania mączne
02.11.2016 8:28
Knedle z mięsem. Kluski z mięsem.

Kluski z mięsem, nie muszą być drogie, farsz nie musi być z wysokogatunkowych mięs, ja wykorzystuję przeważnie mięso, które jest na kościach ze schabu lub karkówki, kupuję kości, które mają mięso, mam rzeźnika, który sprzedaje kości z mięsem, a nie gołe gnaty, mięso nie jest do końca z nich wykrojone. Na dłoni formujemy niewielkie placki na środku układamy farsz, czyli mięsną kulkę i zawijamy knedel, zlepiając boki i formujemy kulę w dłoni, najlepiej ręce za każdym razem umączyć, łatwiej formuje się taką ziemniaczaną kluskę. Wykorzystałam mięso, które jest na kościach ze schabu, gotujemy kości z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Knedle lubią wszyscy, a my lubimy knedle ze śliwkami lub truskawkami, ze śliwkami i bakaliami, albo z mięsem 🙂 Obiady na bazie ciasta z ziemniaków często goszczą u nas w domu, robimy kopytka, knedle, kluski, babki ziemniaczane, krokiety. Gotowe knedle wyjmujemy łyżką cedzakową, układamy na talerzach i podajemy z przesmażona kiełbaską, cebulką i szczypiorkiem. Składniki farsz: 500 g ugotowanego, posiekanego mięsa ze schabu 1 duża cebula sól pieprz majeranek posiekany szczypiorek 2 łyżki bułki tartej. Dodatkowo: 2 cienkie wędzone kiełbaski i Szczypiorek z cebulką, 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie mięsa: Knedle z mięsem na obiad. Wyjmujemy z miski 1/4 ziemniaków i w ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Kości wyjmujemy z garnka i studzimy, za pomocą noża wycinamy kawałki mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/pierogi-i-kluski/knedle-miesem-kluski-miesem/