Pomidorowa sałatka z fetą i czosnkowym sosem

Ewa

Sałatki

12.07.2019 10:06

Pomidorowa sałatka z fetą i czosnkowym sosem

1/2 główki sałaty strzępiastej 4-5 dojrzałych pomidorów 1/2 op. sera favita zielona cebulka/szczypiorek Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu kieleckiego 2 łyżki majonezu Hellmans babuni 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz Schłodzony ser trzemy na dużych oczkach tarki bezpośrednio na pomidory. Świeżość pomidorów, słony smak fety, sos czosnkowy i coś zielonego w postaci sałaty strzępiastej oraz posiekanej zielonej cebulki. Ser favita wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny. Nada się do obiadu, do dań z grilla czy na kolację. Pozbawione skórki pomidory kroimy na ósemki. Sos wylewamy na sałatkę. Dzielimy na mniejsze części.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/07/12/pomidorowa-salatka-z-feta-i-czosnkowym-sosem/