Wątróbka wieprzowa z cebulą

Anna
Obiad
04.07.2019 21:08
Wątróbka wieprzowa z cebulą

Z nakłutej wątróbki wypłynie płyn, który w zetknięciu z gorącym tłuszczem będzie pryskał i parzył. Smażenie wątróbki wieprzowej nie różni się praktycznie niczym od smażenia wątróbki drobiowej. Opis Wątróbka wieprzowa z cebulą: Wątróbka wieprzowa z cebulą ma swoich wielbicieli i tyle samo przeciwników. Pamiętajcie, żeby dobrze usmażyć z 1 strony i dopiero wtedy przewrócić na 2. Każdy plaster wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec, wątróbkę solimy (już na talerzu). Wątróbka wieprzowa różni się od wątróbki drobiowej oczywiście wielkością, ale także smakiem. Następnie podsmażamy ją na oddzielnej patelni lub w małym rondelku, aż do zarumienienia. Pamiętajcie o tym, że wątróbkę solimy dopiero na samym końcu. Gotową wątróbkę przekładamy na talerze z dodatkiem cebulki. Drobiowa jest delikatniejsza, a w wieprzowej jest wyczuwalny dość charakterystyczny metaliczny posmak. Wątróbkę smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula/