WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA)

Magdalena
Przekąski
05.07.2019 1:09
WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA)

Plastry o smaku goudy spokojnie mogą konkurować smakiem z tradycyjną goudą, jednak nie do końca jestem pocieszona ich składem, ale trzeba mieć na uwadze, że ciężko jest znaleźć na rynku produkty tego typu z idealnym składem! Składniki: Rolada: 200 g plastrów Bez deka mleka o smaku Goudy 2 łyżki lnu mielonego 6 łyżek wody 2 łyżki majonezu wegańskiego sól, pieprz Farsz: 2 cebule 500 g pieczarek 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Farsz: Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jak dla mnie plastry Bez deka mleka są bardzo dobre w smaku i przypadły mi do gustu, jednak niestety nie mogę powiedzieć tego o kremach do smarowania, które zupełnie mi nie posmakowały - ale to pewnie kwestia smaku. Występują w czterech wariantach smakowych: o smaku goudy, z papryczką chili i czarnuszką, z prażoną cebulą oraz z czosnkiem niedźwiedzim i kminkiem. Po wyjęciu z piekarnika ciasto ala serowe kładziemy na nowym papierze do pieczenia górną stroną, a z dołu delikatnie odrywamy papier do pieczenia. I dlatego wpadłam na pomysł z roladą, aby sprawdzić jak te plastry zachowują się po zapieczeniu i czy mogą zastąpić ser żółty. Występują w dwóch wariantach smakowych: z borowikami oraz z czosnkiem niedźwiedzim i kolorowym pieprzem. Plastry Bez deka mleka zarówno z wyglądu, jak i ze smaku oraz zapachu łudząco przypominają żółty ser. Produkty te występują w postaci plastrów oraz w formie kremowej i mają być alternatywą dla żółtych serów oraz serków do smarowania. Są to produkty w 100% roślinne - bez soi i bez glutenu, wzbogacone o witaminy z grupy B oraz wapń. Serowa rolada z pieczarkami to hit na stole na różnego rodzaju imprezach. Na rynku pojawiły się nowe produkty Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Łowiczu pod nazwą Bez deka mleka . Na cieście równomiernie rozprowadzamy farsz pieczarkowy i zwijamy roladę pomagając sobie papierem, na którym leżała. Plastry Bez deka mleka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wygląda identycznie jak rolada serowa i w smaku też jest bardzo podobna, tylko według mnie jest trochę bardziej tłusta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/07/weganska-rolada-z-pieczarkami-ala-serowa.html