mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Nadzienie – ok. 500 g rabarbaru – 2 łyżki cukru – płaska łyżeczka cynamonu – 1 jajko (opcjonalnie) do posmarowania ciasta dodatkowo – 1 łyżka cukru – 1 łyżka mąki – 2 łyżki roztopionego masła Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Spód posypać mieszanką (1 łyżka mąki i 1 łyżka cukru). Po tym czasie zmienić ustawienie piekarnika na grzanie dolne i piec jeszcze ok. 10 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt krążka o średnicy ok. 30 cm. Zawinięte ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika (200ᵒC) na ok. 40 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-rustykalna-z-rabarbarem/