Ciasto arbuz

Ciasta

02.07.2019 9:14

Ciasto arbuz

Wypróbujcie, a na pewno zachwycicie swoich gości :) Składniki na ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 450 g. Szpinaku mrożonego 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę śmietanową: 250 ml. Kiedy galaretki zaczną tężeć, wylać je na ciasto i ponownie wstawić do lodówki, na kilka godzin. Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki gorącej wody borówki amerykańskie Wykonanie: Szpinak rozmrozić i mocno odcisnąć na sitku. Na wierzchu, ułożyć borówki amerykańskie w odstępach, tak żeby wyglądały jak pestki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolewać powoli olej, cały czas miksując. mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 1 płaska łyżka żelatyny 4 łyżki ciepłej wody Muszę przyznać, że ciasto jest smaczne, a w dodatku,bardzo ładnie wygląda :) Gotową masę śmietanową, wyłożyć na ciasto. Ze względu na porę roku, wybrałam borówki :) Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Po wystudzeniu, odciąć górę ciasta. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Jest to ciasto szpinakowe z masą śmietanową i galaretką truskawkową.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/07/ciasto-arbuz.html