Udźce kurczaka marynowane w maślance w chrupiącej panierce

Obiad
29.06.2019 10:25
Udźce kurczaka marynowane w maślance w chrupiącej panierce

Składniki: 1 kg udźcy z kurczaka Marynata: 2 czubate łyżki przyprawy gyros 0,75 litra maślanki 3 zmiażdżone ząbki czosnku sól Panierka: 1 szklanka mąki pszennej 2 szklanki płatków kukurydzianych 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu cayenne sól olej (do pieczenia) Mięso wyciągamy z marynaty i kładziemy je na chwilę na kratce lub na talerzu aby trochę obciekło. Wrzucamy do niej kawałki kurczaka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (na noc).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/06/udzce-kurczaka-marynowane-w-maslance-w.html