Zdjąć patelnię z gazu, przyłożyć do patelni drewnianą deskę lub talerz i odwrócić patelnię dnem do góry, tak aby placek znalazł się na talerzu. Hiszpańska tortilla z zielonymi szparagami - przepis składniki 250 g zielonych szparagów 1 cebula 4 jajka 1 ząbek czosnku, posiekany sól, pieprz przygotowanie: A ponieważ przeglądam ostatnio z dużą przyjemnością książkę Barcelona cult recipes Stephana Mitscha, postanowiłam wykorzystać jeden z przepisów w niej zawartych. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szparagi , cebulę i czosnek, podsmażać mieszając, ok. 5 minut. Jeżeli podamy tortillę z porcją sałaty, będzie to idealny obiad na ciepłe dni. Smażyć na małym ogniu, tak długo aż masa się zetnie. Przewrócić tortillę na drugą stronę, smażyć jeszcze przez chwilę, aż do lekkiego zrumienienia. Smakuje i podana na ciepło i na zimno. Na patelni lekko rozgrzać oliwę, wlać masę jajeczną. Takie danie sprawdzi się również znakomicie na pikniku.