Biszkopt przekładany kwaśną śmietaną z truskawkami i galaretką

Ewa
Ciasta
29.06.2019 9:18
Biszkopt przekładany kwaśną śmietaną z truskawkami i galaretką

Na blogu jest już to ciasto w wersji z brzoskwiniami, i w tej kombinacji smakowej jest ono równie pyszne. Dodatkowo: średni kubek kwaśnej śmietany 18% Zott (330g) świeże truskawki (około 200-250 g) 2 galaretki truskawkowe/poziomkowe Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1-2 łyżki oleju W sezonie na truskawki nie można go nie przygotować właśnie z nimi. Biszkopt od razu po upieczeniu wyjmujemy z formy i przekrawamy go na dwa blaty. Udostępnij Zapisz Bardzo lubię to ciasto i przygotowuję je kilka razy w roku, z różnymi owocami. Do masy wsypujemy obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Gotową masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie 21×32cm, może być troszkę mniejsza).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/06/29/biszkopt-przekladany-kwasna-smietana-z-truskawkami-i-galaretka/