1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Do słoiczka wlewamy miód, sok z cytryny oraz oliwę (olej). Taki sos do sałatek jest bardzo smaczny i ostatnio przygotowuję go zarówno z miksem sałat, jak i kapustą pekińską, czy sałatą rzymską. Ponownie potrząsamy słoiczkiem lub mieszamy małą rózgą kuchenną, aż do otrzymania sosu o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Wykorzystałam go też między innymi do tej sałatki: sałata rzymska, rukola, pomidorki koktajlowe i mini kulki mozzarelli.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/06/24/sos-miodowo-musztardowy-do-salatek/