Sałatka ryżowa z cukinią i awokado

Weronika

Sałatki

Aug. 24, 2021, 8:49 a.m.

Sałatka ryżowa z cukinią i awokado

Sałatka z ryżem to idealne danie obiadowe. Syci na długo, możesz ją zjeść na ciepło lub na zimno. Z dodatkiem cukinii i awokado zawiera mnóstwo cennych składników. Dodatek czarnych oliwek oraz kaparów dodatkowo wzbogaca smakowo i tworzy oryginalna całość. Zapraszam do przepisu! Składniki: 1 szklanka ryżu np. jaśminowego lub basmati 1 średnia cukinia 1 dojrzałe awokado czarne oliwki kapary - 2 łyżki 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka miodu sól, pieprz kilka gałązek pietruszki Przygotowanie: - ugotuj ryż wg instrukcji na opakowaniu w dużej ilości wody. Odcedż - na patelni grillowej lub zwykłej podsmaż na …

Gotuj zdrowo kolorowo

Gotuj zdrowo kolorowo

Weronika