Następnie ubijamy białka z szczyptą soli na sztywną pianę i łączymy ją ostrożnie z czekoladowo-bananowym ciastem. Do miski z żółtkami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przestudzoną masę czekoladową. Spróbujcie 🙂 Przygotowanie Do małego garnka z grubszym dnem wkładamy 3/4 kostki masła, 1/4 kostki margaryny, dodajemy cukier, kakao, wodę i połamaną orzechową czekoladę. Pokrojonego w drobną kostkę, świeżego banana łączymy delikatnie za pomocą drewnianej łyżki z czekoladowym ciastem. Następnie wyjmuje z formy i przy pomocy pędzelka pokrywamy dowolnie polewą czekoladową (3/4 odstawionej wcześniej szklanki). Zapraszam Was na proste i szybkie ciasto czekoladowe z bananami i orzechami. Gdy uzyskamy jednolitą, błyszczącą masę garnek zdejmujemy z palnika i odstawiamy do przestudzenia. Do innego naczynia przelewamy 3/4 szklanki masy, która posłuży nam w późniejszym etapie za polewę.