Zawsze się udaje 🙂 Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru 3 jajka 75 g masła 1 cukier waniliowy (16 g) 1 szklanka jogurtu naturalnego Kruszonka: 150 g mąki pszennej 100 g masła 6 łyżek cukru Piec ok. 50 minut w temperaturze 180°C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia (maksymalnie do ok. 60 minut). Dodatkowo: 400 g truskawek 2 łyżki mąki pszennej cukier puder do posypania Składniki ciasta wyjąć z lodówki. Cukier i cukier waniliowy zmiksować z jajkami na puszystą, jasną masę. Masę wymieszać mikserem z mąką, proszkiem do pieczenia, jogurtem i rozpuszczonym masłem. Truskawki wymieszać z dwoma łyżkami mąki. Całość posypać startą na tarce o grubych oczkach kruszonką. Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia.