Tak przygotowany koperek można przechowywać nawet do roku czasu! świeży zielony koperek sól niejodowana kamienna do przetworów u mnie OSole sól niejodowana kamienna do przetworów u mnie OSole Koperek dokładnie umyć i rozłożyć na ściereczce bądź ręczniku papierowym aby dokładnie wysechł. Do słoiczka włożyć warstwę koperku i ugnieść go drewnianym tłuczkiem, posypać dość grubą warstwą soli, następnie położyć znów warstwę koperku, ugnieść i posypać solą. Zawsze koperek mroziłam, tym razem postanowiłam wykorzystać najstarszy naturalny konserwant jakim jest wydobywana w kopalniach soli sól kamienna niejodowana. Koperek obrać z grubych łodyg i dokładnie siekać bardzo ostrym nożem (jeżeli nóż będzie tępy łodyżki będą zmiażdżone i stracimy dużo aromatu) lub nożycami do ziół.