Na patelni roztapiamy masło,wrzucamy posiekany drobniutko czosnek,po chwili wrzucamy krewetki (jeśli kupujecie mrożone to najlepiej je wsześniej odmrozić) i pokrojone w kawałki paluszki surimi, przesmażamy kilka minut i podlewamy winem i jeszcze dusimy jeszcze z 5 minut ,żeby wino odparowało. Robi się bardzo szybko no i ten zapach,mniam Składniki: - 1 opakowanie makaronu pappardelle (lub np.kokardki) - 40 dag krewetek - 1 opakowanie paluszków krabowych surimi - 2 ząbki czosnku - 200 ml śmietanki 30 % - 100 ml białego wina wytrawnego - 3 łyżki masła - sól ,pieprz i szczypta chilli (lub kawałek świeżego) Przygotowanie: Uwielbiam krewetki,i bardzo często je robię,najczęściej po prostu na maśle z czosnkiem białym winem ale tym razem z makaronem-polecam