Klasyczne naleśniki (nierwące się, elastyczne!)

Nawoja
Śniadania
12.06.2019 12:06
Klasyczne naleśniki (nierwące się, elastyczne!)

Zapraszam na klasyczne naleśniki, które podałam z domową nutellą, masłem rozmarynowym i kumkwatami :) Klasyczne naleśniki (składniki na ok. 10 sztuk) - 2 jajka - 250 ml mleka - 125 ml wody (może być gazowana, naleśniki będą delikatniejsze) - 155 g mąki pszennej tortowej - do wersji na słodko: 1 łyżka cukru - szczypta soli - 1 łyżka oleju - minimalna ilość tłuszczu do smażenia - dowolne nadzienie: twarożek, krem czekoladowy, dżem Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować. Odstawić na 30 min. Naleśniki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z dwóch stron*. Można je zabrać do szkoły, na drugie śniadanie, na piknik czy na działkę. Na hasło: CakeCapriceZwilling - otrzymacie -15% (na nieprzecenione produkty) w sklepie www.zwilling.pl Tam kupicie m. in. bardzo dobrą, nieprzywierającą patelnię do naleśników czy ostry nóż do owoców. Zrobicie z nich krokiety, lasagne (tak, tak!) a nawet tort! ;) W radach poniżej opiszę Wam sposób na przechowywanie - tak, aby brzegi nie zrobiły się twarde i naleśnik zawsze był elastyczny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2019/06/nalesniki-klasyczne-elastyczne-nierwace.html