Domowa nutella – najlepszy przepis!

Asia
Śniadania
09.06.2019 19:18
Domowa nutella – najlepszy przepis!

Ja sama jako dziecko, co chwilkę naciągałam mamę na słoiczek nutelli do kanapek i mogłabym ją jeść codziennie na śniadanie. domową nutellę, musisz posiadać mocny sprzęt, dzięki będzie w stanie zmielić twarde orzechy laskowe na to pyszne smarowidło. Łącznie: 15 min Składniki: 250 g orzechów laskowych 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu 1 szklanka mleka 100 g mlecznej czekolady 3 łyżki kakao opcjonalnie 2 łyżki cukru Jak zrobić domową nutellę? Jednak żeby przygotować, musisz posiadać mocny sprzęt, dzięki będzie w stanie zmielić twarde orzechy laskowe na to pyszne smarowidło. Ciężko całkiem się pozbyć skórki ze wszystkich orzechów, więc jak gdzieniegdzie nie odklei się skórka, to nic się nie dzieje). W małym garnku rozpuszczamy na małym ogniu czekoladę z mlekiem oraz kakao (nie zagotowujemy!). Jestem zdania, że taki prawdziwy krem orzechowo-czekoladowy powinien w sobie zawierać przede wszystkim orzechy laskowe oraz wysokiej jakości kakao. Wystarczy znaleźć odrobinę czasu oraz chęci i w kilka minut jesteśmy w stanie zrobić ten pyszny krem we własnej kuchni. Orzechy laskowe należy podprażyć na suchej patelni przez kilka minut, aż się lekko przysmażą. Zapewne większości z Was, nutella kojarzy się tylko z czymś bardzo niezdrowym, toną cukru i konserwantów. Myślę, że jak raz zrobicie ją sami w domu, to raczej nie sięgnięcie po tą ze sklepu. Ja skorzystałam z super mocnego blendera wysokoobrotowego Lifeenergy Standard , który sobie świetnie radzi z takim zadaniem. Orzechy przekładamy do bawełnianej ściereczki i pocieramy je z każdej strony, aby skórka odeszła ładnie od orzechów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/domowa-nutella-najlepszy-przepis/