2 marchewki 2 cebule 1 cukinia 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki sosu sojowego 3-4 łyżki sosu ostrygowego 3-4 łyżki słodkiego sosu chili sól, pieprz Paprykę, cukinię, marchewkę kroimy w słupki. I tylko mała uwaga – głównie dla mnie na przyszłość;) – wolę jednak makaron chow mein w kształcie nitek niż paseczków;) 250g makaronu chow mein 2 piersi z kurczaka (około 500g) 1-2 czerwone papryki (albo 1 czerwona i 1 zielona) Na patelnię, na której smażyło się mięso wlewamy w razie potrzeby odrobinę oleju, a następnie wrzucamy marchewkę. Dodajemy sos sojowy, sos ostrygowy, słodki sos chili i w razie potrzeby ok. 3 łyżki wody. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy mięso. Za sprawą sosu sojowego, ostrygowego i chilli przenosimy się w zupełnie inne rejony smakowe:) W międzyczasie przygotowujemy makaron wg instrukcji podanej na opakowaniu. Na patelnię wlewamy znów odrobinkę oleju i wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.