Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

Ewa
Ciasta
08.06.2019 8:14
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

Jeśli dołożyć do serniczka owoce i galaretkę, to już jest pełnia szczęścia 🙂 Warstwa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (Piątnica lub Wieluń) 4 żółtka (ze sparzonych wcześniej jaj) 120 g masła (w temp. pokojowej) 1 i 1/3 szkl. cukru pudru 2-2,5 łyżki żelatyny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Na masie serowej rozkładamy owoce – przekrojone na pół lub na plasterki. Dodajemy ją do masy serowej, ponownie krótko miksujemy (żelatynę przed dodaniem można zahartować 1 łyżką masy serowej – powinna wciąż pozostać płynna). Lubię każde – i te delikatne z dodatkiem kremówki i te, bardziej serowe w smaku, na maśle. Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe lub poziomkowe truskawki 1 op. okrągłych biszkoptów Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Udostępnij Zapisz Wraz z wiekiem rozwinęło się u mnie zamiłowanie do serniczków na zimno. Miksujemy je wraz z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Następnie podgrzewamy na malutkim ogniu – tylko do rozpuszczenia. Na końcu dodajemy twaróg oraz ekstrakt waniliowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/06/08/sernik-na-zimno-z-truskawkami-i-galaretka/