Dlatego lepiej mrozić je w małych pojemnikach, by po wyciągnięciu z zamrażalki spożyć w całości 😉 Dzisiaj u mnie rządzą lody w wersji FIT: - bez śmietanki, - bez jajek, - bez cukru. Lody domowe różnią się też od tych kupnych tym, że zaraz po wyciągnięciu z zamrażalki są dość twarde i aby je nałożyć, muszą chwilę postać w temperaturze pokojowej. Składniki: 500 g truskawek 200 ml mleczka kokosowego 160 g jogurtu kokosowego naturalnego 2 łyżki miodu/syropu z agawy Wykonanie: Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i blendujemy na gładki mus. Samą masę wykonuje się bardzo szybko, ale mimo wszystko trzeba uzbroić się w cierpliwość, gdyż proces schładzania lodów jest dość czasochłonny. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych składników, bez polepszaczy i zbędnych dodatków. Do przygotowania lodów użyłam świeżych truskawek, ale jak macie jeszcze zapasy mrożonych z tamtego roku to również się sprawdzą. Są to wegańskie lody truskawkowe przygotowane na bazie mleczka kokosowego oraz kokosowego jogurtu naturalnego.