Składniki:Ciasto: 4 jajka 50 g cukru 3,5 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie: 500 g truskawek 50 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 śmietanfix 2 czubate łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Ciasto nakładamy na ściereczkę wierzchem tak aby papier do pieczenia był u góry - w ten sposób łatwo będzie go odkleić od ciasta. Wystudzone ciasto biszkoptowe rozwijamy, nakładamy na jego wierzchu krem śmietanowy z truskawkami i z powrotem go zawijamy w roladę. Białka jajek oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Miskę w której będziemy ubijać śmietankę warto wsadzić na 15 minut wcześniej do zamrażarki aby była zimna. Gorące ciasto zawijamy razem z ściereczką w rulon, zaczynając od dłuższej strony. Wylewamy na nią równomiernie ciasto biszkoptowe, w razie potrzeby wyrównujemy wierzch szpatułką. Gdy składniki będą wymieszane a krem będzie gęsty dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Ciasto oprószamy cukrem pudrem i wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Po pieczeniu jeszcze gorące ciasto przekładamy na czystą ściereczkę oprószoną cukrem pudrem.