tort z musem z truskawek i kremem śmietankowo - karmelowym

Desery

02.06.2019 22:29

tort z musem z truskawek i kremem śmietankowo - karmelowym

Za pomocą długiego, ostrego noża biszkopt dzielimy na 3 części. mus truskawkowy 20 świeżych lub mrożonych truskawek kilka kropel soku z cytryny 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki konfitury truskawkowej 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Truskawki kroimy na kawałki, wrzucamy do rondelka z grubym dnem. Całość zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia. krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 36% 4-5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki masy krówkowej 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego W misie umieszczamy serek mascarpone i cukier. wykończenie 100 g serka mascarpone 2-3 łyżki śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 łyżka likieru kokosowego lub cytrynowego perełki cukrowe / wiórki i płatki kokosowe / świeże owoce / kwiaty / gałązki eukaliptusa i pistacji / bezy Na biszkopt wykładamy mus truskawkowy (połowę z całości) , a następnie na niego krem śmietankowo – karmelowy. Na sam koniec przesiewamy mąkę z proszkiem (partiami) i za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki plastikowej mieszamy delikatnie, aby masa wchłonęła mąkę. Miksujemy kilka minut na średnich obrotach, gdy z białek powstanie piana po łyżce dodajemy cukier puder, a następnie zmniejszamy obroty i dodajemy po żółtku. Składniki blaty biszkoptowe 9 jajek (żółtka oddzielone od białek) 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka jajek przekładamy do misy miksera. Tort składa się z trzech blatów biszkoptowych przekładanych musem z truskawek oraz masą śmietankowo – karmelową. Ten tort pieczony był przeze mnie kilkakrotnie na zamówienie, więc nie będę mogła pokazać Wam zdjęć z przekroju. pasuje na wiele okazji: urodziny, imieniny, komunie, chrzest czy nawet na zwykłe spotkanie rodzinne. W małej szklance mąkę rozrabiamy z 2-3 łyżkami wody. Krem przykładamy drugim blatem, na który wykładamy drugą porcję musu i krem, przykrywamy trzecim biszkoptem. Dodajemy sok z cytryny, cukier, konfiturę i blendujemy kilka sekund. Następnie dodajemy porcjami śmietanę, sok z cytryny, masę krówkową, olejek.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2019/06/02/tort-musem-truskawek-masa-smietankowo-karmelowa/