Zupa koperkowa z makaronem ryżowym a'la ramen

Zupy
02.06.2019 14:16
Zupa koperkowa z makaronem ryżowym a'la ramen

podwójna pierś z kurczaka 1/2 selera 3 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 2 pęczki koperku 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 3 gałązki świeżego lubczyku (lub 1 łyżka suszonego) W miseczce łączymy śmietanę z mąką, dodajemy gorący wywar, dokładnie mieszamy i wlewamy z powrotem do gotującej się zupy, mieszamy. 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 200 g makaronu ryżowego 4 jajka garść pokrojonego grubego szczypioru Marchew kroimy w plastry, mięso kurczaka w średniej wielkości kawałki i wrzucamy z powrotem do zupy. Jajka gotujemy na półtwardo (wkładamy je do gotującej się wody i gotujemy przez 8 minut).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/06/zupa-koperkowa-z-makaronem-ryzowym-ala.html