Noodle z tofu, czerwoną kapustą i cukinią

Makarony

April 14, 2021, 8:22 p.m.

Noodle z tofu, czerwoną kapustą i cukinią

Składniki: 250g makaronu "mie noodles" 360g tofu (marynowane w słodkim chilli lub naturalne) 1/4 główki czerwonej kapusty (około 250g) 1 cukinia 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 cm imbiru około 3 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju z prażonych orzeszków ziemnych 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny orzeszki ziemne niesolone dymka świeża kolendra Sposób wykonania: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tofu kroimy w kostkę i moczymy w mieszance sosu sojowego i rybnego przez około15 minut. Następnie odławiamy …