🙂 A najlepsze jest w tych lodach to, że w 100% są roślinne, a zupełnie na takie nie wyglądają 😉 Lody z awokado – przepis: Składniki: 2 duże banany, 1 awokado, sok z 1/4 cytryny, opcjonalnie syrop klonowy do smaku (ja mam taki) Przygotowanie: Banany obierz i pokrój w cienkie plasterki i włóż na min. 1 godzinę do zamrażalki. A jeśli zgęstnieje, to można włożyć szklankę z sosem do miseczki z ciepłą wodą – sos rozpuści się. Do tego przepisu zainspirowały mnie dziewczyny z Naturalnie na diecie: . Czekoladowa polewa do lodów na szybko – RAW: Czekoladowy sos RAW . Fit lody z awokado Lody z awokado – rady Ja na pewno poleje jeszcze nim naleśniki z owocami dla dzieciaków, które mam dziś w planie. Przyznam, że ten sos jest tak pyszny, że można mieć problem, żeby go od razu nie zjeść 🙂 Składniki: 1,5 łyżki surowego kakao 2 łyżki syropu klonowego 1,5 łyżki oliwy z oliwek . Przepis dostępny też w wersji audio – posłuchaj 🙂 . Przepis dostępny też w wersji audio – posłuchaj 🙂 Można je zrobić w jedną minutę, jeśli już masz zamrożone banany 🙂 Do lodów możesz dodać mięte, pokruszone orzechy, albo czekoladę i ponownie je zamrozić na około 1 godzinę.