Quesadilla z mięsem mielonym

Justyna
Przekąski
28.05.2019 9:31
Quesadilla z mięsem mielonym

- Na rozgrzanej, suchej patelni układamy jeden placek tortilli, wykładamy na niego połowę sera i mięso mielone, posypujemy resztą sera, przykrywamy drugim plackiem tortilli i na małym ogniu, podsmażamy całość, około 2 minutek, do momentu kiedy spód stanie się brązowy i chrupiący. Składniki: - 2 duże placki tortilli - 200g sera żółtego typu gouda ( tartego ) - 200g dowolnego mięsa mielonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: - Na patelni z odrobiną oleju, szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. - Kiedy quesadilla jest już złocista i chrupiąca z dwóch stron, przekładamy ją na deskę, dajemy jej odpocząć 2-3 minutki i kroimy jak pizzę w 8 równych trójkątów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.niepieprz.pl/quesadilla-z-miesem-mielonym/