Pęczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Justyna
Obiad
05.05.2018 10:11
Pęczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Przepis zaczerpnięty od Asi z bloga kwestiasmaku :) Składniki: - 0.5 szklanki kaszy jęczmiennej pęczak - 2 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami - 2 ząbki czosnku - po 0.5 łyżeczki: kurkumy, słodkiej papryki w proszku, ostrej papryki, suszonego oregano - 6 kawałków suszonych pomidorów z oleju - 2 garście świeżych liści szpinaku - 100g sera feta ( opcjonalnie ) - sól, pieprz Przygotowanie: - Do garnka wsypujemy kaszę, przyprawiamy solą i pieprzem, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy na małym ogniu, aż kasza wciągnie cały płyn. - W drugim garnku, lub głębokiej patelni, na oleju z pomidorów, podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy do niego ugotowaną kaszę i wszystkie przyprawy, także sól i pieprz. Kasza pęczak smażona z przyprawami, z dodatkiem suszonych pomidorów i świeżych liści szpinaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.niepieprz.pl/peczak-z-suszonymi-pomidorami-i-szpinakiem/