Składniki: 1/3 główki młodej kapusty, cienko posiekanej 1 marchewka, obrana i starta na tarce 1/4 cebuli, pokrojona w cienkie plasterki garść pomidorków koktajlowych, pokrojonych w plasterki (opcjonalnie) garść rzodkiewek, pokrojonych w plasterki (opcjonalnie) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Dressing: 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu Przygotowanie: W większej misce wymieszaj wszystkie składniki surówki. handful of radishes, sliced (optional) 1 tablespoon chopped parsley salt, pepper Ingredients for the dressing: 2 teaspoons of mustard 1 tablespoon of wine vinegar or lemon juice 1 teaspoon of olive oil 1 teaspoon of sugar 2 tablespoons of cream or greek yoghurt 2 tablespoons of mayonnaise Preparation: In a large bowl, mix all salad ingredients. English version Young cabbage salad (4 servings) Ingredients: 1/3 of young cabbage, thinly shredded 1 carrot, peeled and grated 1/4 onion, sliced handful of cherry tomatoes, sliced(optional) Dziś przedstawiam szybki, łatwy i przyjemny przepis na surówkę z młodej kapusty. Mix the dressing into the salad, season with salt and pepper if necessary and serve! Enjoy!