Szukałam więc idealnego dla siebie przepisu i Górę Lodową w całości znalazłam u Anety z bloga ilovebake.pl Składniki: - 4 duże jajka - 0.5 szklanki cukru - 0.75 szklanki mąki tortowej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: - 500ml mleka - 2 żółtka - 0.5 szklanki cukru - 2 budynie waniliowe, proszek - 200g miękkiego masła Polewa: - 200g margaryny - 0.5 szklanki wody - 0.25 szklanki cukru - 2 szklanki mleka w proszku + 1 łyżka - 1.5 łyżki kakao - Kiedy budyń będzie już w temperaturze pokojowej, w dużej misce zaczynamy miksować miękkie masło, dodając stopniowo, po łyżce budyń, do całego jego wykorzystania. Kiedy masło będzie już chłodne, wsypujemy 2 szklanki mleka w proszku, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodatkowo: - 0.25 szklanki zaparzonej kawy - 250g okrągłych biszkoptów Biszkopt: Przygotowanie: Biszkopt: - Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. - Mąkę, proszek i kakao przesiewamy razem. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodając na koniec, ciągle miksując, stopniowo cukier, oraz po jednym żółtku. - Jeden blat ciasta układamy w formie, nasączamy zaparzoną wcześniej kawą, wykładamy połowę kremu budyniowego, nakrywamy drugim blatem i wykładamy pozostałą część kremu. Jest pyszne, pięknie się prezentuje, robi ogromne wrażenie na każdym kto się z nim zetknie :) Polewa: - Masło, cukier i wodę, umieszczamy w garnuszku, doprowadzamy do zagotowania, ściągamy z ognia, studzimy.