Dzięki temu danie jest lżejsze i można je zjeść na zimno, jak sałatkę, albo na ciepło jak zwykły makaron. Dwie są wyjątkowe rzeczy w tej sałatce: niesamowicie pachnący, bogaty w smaki ziołowy dresing oraz marynata, pomarańczowa, słona i równocześnie słodka. Zobacz przepis Łosoś pieczony w słodkiej glazurze, orzechowa soczewica, kwaskowe pomidorki i jędrne szparagi – wszystko skropione delikatnym winegretem. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. Kupujcie, gotujcie, pieczcie, grilujcie lub jedzcie na surowo, bo to bardzo mało kaloryczne, niesamowicie łatwe w obróbce i smaczne warzywo. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi i prosciutto były zanurzone w nadzieniu z dwóch rodzajów sera. Zobacz przepis Lekko przekręcony przepis na kultową pastę primavera. Można go upiec w piekarniku, można zgrilować kładąc na aluminiową tackę. Zobacz przepis Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zobacz przepis Błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Z tym, że zamiast twarogu jest w nich ricotta. Łosoś upieczony w papierowej paczuszce z warzywami jest soczysty i pachnący. Zobacz przepis Śliczne, pomarańczowe kluseczki, które można jeść bez wyrzutów sumienia, gdyż nie zawierają zbędnych węglowodanów.